Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@04:55:09 GMT

انجام محاسبات فیزیکی با سرعت نور

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۸۲۹۰۶

انجام محاسبات فیزیکی با سرعت نور

محاسباتی که به حدی پیچیده است که ۲۰ سال زمان می‌برد تا توسط یک کامپیوتر انجام شود، اکنون توسط یک لپ‌تاپ معمولی در عرض یک ساعت انجام می‌گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک‌آلرت، آندریاس اکستروم(Andreas Ekström) فیزیکدان از دانشگاه فناوری چالمرز(Chalmers)، به همراه همکاران تحقیقاتی بین‌المللی‌اش روش جدیدی را برای محاسبه فوق سریع خصوصیات هسته‌های اتم طراحی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویکرد جدید براساس مفهومی به نام "شبیه سازی" است. به طوری که محاسبه‌ی تقریبی جای محاسبه‌ی کامل و پیچیده را می‌گیرد. اگرچه محققان از نوعی میانبر استفاده می‌کنند اما نتایج حاصل تقریبا مشابه و دقیق است. این روش یادآور الگوریتم‌های یادگیری ماشین است، اما در نهایت محققان روشی کاملا جدید طراحی کرده‌اند که دریچه‌های بیشتری به روی تحقیقات بنیادی در زمینه‌ی فیزیک هسته‌ای باز می‌کند.

آندریاس اکستروم می‌گوید: اکنون که می‌توانیم به وسیله‌ی این روش هسته‌ی اتم را شبیه‌سازی کنیم، ابزاری کاملا جدید برای ساخت و تجزیه و تحلیل نظریات در مورد نیروهای بین پروتون‌ها و نوترون‌های درون هسته در اختیار داریم.

اساس درک وجودیت ما

این موضوع برای فهم ماهیت وجودی ما، منشأ و ثبات مواد قابل مشاهده اساسی است. بیشتر جرم اتم در مرکز آن قرار دارد در قسمتی متراکم به نام هسته. ذرات تشکیل دهنده‌ی هسته، پروتون و نوترون‌ها هستند که به وسیله‌ی نیروی قوی در کنار هم نگه داشته می‌شوند. اگرچه این نیرو برای وجود ما بسیار ضروری است اما هیچ کس نمی‌داند که چگونه عمل می‌کند؟ برای افزایش دانش‌ ما و کشف خصوصیات اساسی ماده مرئی محققان باید بتوانند خصوصیات هسته اتم را با دقت زیاد مدل‌سازی کنند.

تحقیقات بنیادی که آندریاس اکستروم و همکارانش انجام می‌دهند به روشن شدن موضوعاتی مثل ستاره‌های نوترونی و ویژگی‌هایشان و همچنین ساختارهای درونی هسته‌ اتم و نحوه نابودی آن کمک می‌کند. تحقیقات بنیادی در زمینه‌ی فیزیک هسته‌ای به افزایش اطلاعات در زمینه‌ی اخترفیزیک، فیزیک اتمی و فیزیک ذرات نیز کمک می‌کند.

باز شدن دریچه‌هایی جدید به روی ناممکن‌ها

آندریاس اکستروم می‌گوید: من بسیار هیجان‌زده هستم که می‌توان محاسباتی با چنین دقت و کارایی انجام داد. در مقایسه با روش‌های قبلی، ما احساس می‌کنیم که اکنون محاسباتمان را با سرعت نور انجام می‌دهیم. امیدواریم در طول تحقیقاتمان بتوانیم روش "شبیه سازی" را بیشتر بهبود ببخشیم و تجزیه و تحلیل آماری پیشرفته‌ای در مورد مدل‌های مکانیکی کوانتوم انجام دهیم. با این روش شبیه‌سازی به نظر می‌رسد که می‌توانیم به نتایجی دست یابیم که قبلاً غیرممکن قلمداد می‌شدند. و این موضوع قطعا دریچه‌ای برای ممکن شدن موضوعات بعدی است.

کمی بیشتر در مورد میانبر ریاضیاتی

این روش جدید مبتنی بر چیزی به نام بُردار ویژه ادامه‌دار(eigenvector continuation) است و امکان شبیه‌سازی بسیاری از خصوصیات مکانیکی کوانتوم هسته‌های اتمی را با سرعت و دقت باورنکردنی فراهم می‌کند. محققان به جای حل مستقیم و مکرر مسائل وقت‌گیر و پیچیده، یک میانبر ریاضی ایجاد کرده‌اند که این امکان را می‌دهد تا با استفاده از چند راه حل دقیق با سرعت بیشتری به راه حل‌های تقریبی دست یابند.

اگر این روش به خوبی کار کند، راه حل‌هایی ایجاد می‌کند که تقریباً دقیقاً ۹۹ درصد شبیه به راه حل‌های مشکل اصلی هستند. این موضوع  از بسیاری جهات شبیه به اصول مورد استفاده در یادگیری ماشین است، اما این یک شبکه عصبی یا یک فرایند گاوسی نیست بلکه یک روش کاملاً جدید است. این روش محدود به تحقیقات هسته‌های اتمی نیست و محققان در حال حاضر به دنبال انواع مختلف کاربردهای آن هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فیزیک هسته اتمی ستاره نوترونی شبیه سازی راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۸۲۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد

به گزارش قدس آنلاین، براساس پیگیری های انجام شده 90 درصد از سریال «ناریا» پس از یک سال تصویربرداری شده و تا ماه دیگر نیز به‌پایان می‌رسد.

«ناریا» که اشاره‌ای به زندگی یکی از شهدای هسته ایران دارد، روایت دختر نخبه و کردی به نام هوژان است که قصد دارد اختراعی بزرگ انجام دهد که فقط در انحصار چند کشور پیشرفته است. با وجود استقبال کشورهای بیگانه از این اختراع هوژان دختری وطن‌دوست است و درخشش نام ایران برای او از همه‌چیز مهم‌تر است. هوژان رمز و راز پروژه‌اش را در اختیار هیچ یک از دوستان و حتی خانواده‌اش قرار نمی‌دهد اما...

این سریال 50 قسمتی به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمد مصری پور است و در آن بازیگرانی همچون زهرا نادری‌ فر در نقش هوژان، سامان صفاری در نقش سامان، محمدرضا شریفی‌نیا، آشا محرابی، خسرو شهراز، مهرداد ضیایی، حسین سحرخیز، رز رضوی، شراره رخام، شاهد احمدلو، سولماز حصاری، بهمن دان، صدرالدین حجازی، مهدی شیخ عیسی، ملیکا عبداللهی، محمد حاجی بابایی، مهدی شاکریان، آزیتا ترکاشوند،حسن اسدی، کمند امیر سلیمانی، سپند امیرسلیمانی و... به ایفای نقش پرداخته‌اند.

«ناریا» به سفارش مرکز فیلم و سریال معاونت برون‌مرزی صداوسیما ساخته شده و جزو سریال‌های پر لوکیشن به حساب می‌آید؛ یکی از بازیگران این سریال درباره این موضوع پیشتر به خبرنگار فارس گفته بود: «ناریا» لوکیشن‌های متعددی دارد و حتی در طول یک روز ممکن است بیش از 5 بار لوکیشن این سریال تغییر کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • آخرین وضعیت شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک در تهران
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • اسلامی: شبیه‌سازی انتخابات الکترونیک یکشنبه در استان تهران برگزار می‌شود
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • 90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد