Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@20:41:01 GMT

ویدئو | بازنشر اخبار جعلی با سرعت نور

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۸۷۱۸

ویدئو | بازنشر اخبار جعلی با سرعت نور

‍‍‍‍‍‍

به گزارش گروه سوادرسانه خبرگزاری فارس، گسترش انتشار اخبار جعلی و شایعات و تأثیرگذاری آن‌ها بر روی رفتارهای فردی و اجتماعی افراد در جامعه، به یک چالش مهم در دنیای رسانه‌های نوین تبدیل شده است. جالب است بدانید اخبار جعلی چند برابر سریع‌تر از اخبار رسمی و معتبر در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند. حال سؤال این است که یک پیام در شبکه‌های اجتماعی چقدر معتبر است؟

اولین قدم این است که خبر را جست‌وجو کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه از اعتبار یک خبر مطمئن شوید می‌توانید آن خبر را در دیگر خبرگزاری‌ها هم رصد کنید. معمولاً بعید است خبری را نتوانید در خبرگزاری‌های معتبر پیدا کنید مگر اینکه جعلی باشد و یا هنوز تأیید نشده باشد. به این نکته توجه کنید که اگر در جست‌وجوهایتان متوجه شدید که متن یک پیام در منابع مختلف عیناً تکرار شده، نسبت به آن مشکوک شوید. چون به این معنی است که این پیام فقط کپی شده و جعلی است. 

اعتبار منبع را بررسی کنید. در سایت‌های مختلف صفحه «درباره ما» و نشان‌های معتبر مانند «نماد اعتماد الکترونیکی» را بررسی کنید. در این صفحات معمولاً اطلاعات خوبی درباره صاحبان سایت پیدا می‌شود. 

قدم بعدی این است که حتماً به دنبال منابع تکمیلی باشید. پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی به علت محدودیت‌های موجود علاوه بر اینکه خیلی خلاصه شده‌اند معمولاً بیشتر تحلیل و نظر شخصی افراد هستند و طوری طراحی‌شده‌اند که شما هیجان‌زده شوید و بلافاصله اطلاعات را بازنشر کنید. نکته مهم درباره این‌گونه پیام‌ها: تا زمانی که یک منبع خبری معتبر نیافته‌اید و از اعتبار خبر مطمئن نشده‌اید از بازنشر آن خودداری کنید. شاید همین خویشتن‌داری ساده جلوی شایعات بزرگ را بگیرد. 

 

در ادامه ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اخبارجعلی فضای مجازی شبکه های اجتماعی سوادرسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۸۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا

بی‌دقتی یک شهروند در بافق منجر به کلاهبرداری یک میلیارد ریالی از وی با پیامک جعلی ثنا قوه قضائیه شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، در طول سال‌های گذشته بارها و بارها از سوی نیروی انتظامی، قوه قضائیه و برخی دیگر از نهادها پیامک‌های هشدارآمیزی مبنی بر ضرورت هوشیاری در برابری فریب‌های کلاهبرداران مجازی و پیامکی صادر شده است.

در این پیام‌‌های هشدار که به صورت منظم برای مخاطبان ارسال می‌شود، سرشماره‌های رسمی از سوی قوه قضائیه و نیروی انتظامی اعلام شده و تاکید صورت گرفته که پیامک از هر شماره غیر از شماره‌های اعلامی کلاهبرداری است.

با این وجود اما همچنان خبرهایی به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه افرادی فریب چنین پیام‌هایی را خورده‌اند و کلاهبرداران توانسته‌اند از آنها کلاهبرداری کنند.

از جمله این فریب‌ها، شخصی است که در یزد با پیامک جعلی ثنا قوه قضائیه روبرو می‌شود و بدون توجه و دقت لازم، یک میلیارد ریال را به کلاهبرداران می‌سپارد.

فرمانده انتظامی شهرستان بافق در این رابطه از کلاهبرداری یک میلیارد ریالی با پیامک جعلی ثنا قوه قضائیه از شماره شخصی خبر داد و اظهار داشت: انتظار می‌رود شهروندان دقت بیشتری در این زمینه داشته باشند.

سرهنگ شهرام طولابی‌نژاد افزود: با شکایت فردی درخصوص برداشت غیرمجاز مبلغ یک میلیارد ریال از حسابش، مأموران پلیس فتا شهرستان بافق موضوع را در دستورکار قرار دادند.

طولابی‌نژاد تصریح کرد: با تحقیق از مالباخته مشخص شد که از شماره شخصی، پیامک جعلی ثنا قوه قضائیه برایش ارسال شده و او نیز وارد لینک جعلی شده و اطلاعات کارت بانکی خود را وارد و مبلغ یک میلیارد ریال از حسابش به صورت غیرمجاز برداشته شده است.

این مقام انتظامی ادامه داد: با استعلامات و پیگیری‌های صورت گرفته توسط پلیس فتا، حساب مقصد شناسایی و بلافاصله مسدود و کلیه وجوه به حساب شاکی بازگردانده شد.

فرمانده انتظامی بافق با اشاره به اینکه در این خصوص پرونده تشکیل و جهت رسیدگی به دادسرا ارسال شد، خاطرنشان کرد: شهروندان باید دقت لازم را داشته باشند و به لینک‌های ناشناس و لینک‌هایی که از شماره شخصی برای آنها ارسال می‌شود وارد نشوند.

با وجودی که کلاهبرداران شگردهای خود را هر روز متفاوت می‌کنند اما در صورتی که شهروندان هشدارهای انجام شده از سوی دستگاه‌های نظامی و انتظامی را جدی گرفته و به آن عمل کنند قطعا هیچ زمانی به دام کلاهبرداری‌هایی از این دست نمی‌افتند.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • در کنار یوونتوس؛ رئال مادرید با ۳۶ قهرمانی در لالیگا، پُرافتخارترین تیم در پنج لیگ معتبر اروپایی
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • (ویدئو) تصاویر بارش ماهی در یاسوج جعلی است
  • (ویدئو) پیام خداحافظی مارکو رویس برای هواداران
  • تاکید بر تامین لاستیک خودرو از سامانه معتبر دولتی
  • تاکید بر تامین لاستیک خودرو از منابع معتبر دولتی
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • این شعر جعلی است!