Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@05:26:43 GMT

چاپ ۳ بعدی با رزین مات ظرف تنها چند ثانیه

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۳۴۷۲

چاپ ۳ بعدی با رزین مات ظرف تنها چند ثانیه

یک روش جدید چاپ سه بعدی منجر به ساخت یک چاپگر جدید شده است که چاپ اشیای مختلف را با رزین تنها در عرض چند ثانیه ممکن می‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی جدید، مهندسان آزمایشگاه دستگاه‌های فوتونیک کاربردی(LAPD) یک چاپگر سه‌بعدی جدید ایجاد کرده‌اند که می‌تواند اشیا را تقریباً بلافاصله از رزین مات بسازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان این پروژه ادعا می‌کنند که چاپگر سه بعدی جدیدشان یکی از سریع‌ترین چاپگرهای جهان است و این سرعت را با جایگزینی چاپ افزایشی به جای روش حجمی به دست آورده‌اند.

یک آزمایش الهام گرفته از جنگ ستارگان

"کریستف موزر" استاد دانشگاه "لس‌آنجلس" در بیانیه‌ای گفت: ما رزین را در ظرفی می‌ریزیم و آن را می‌چرخانیم. سپس نور را در زوایای مختلف به ظرف می‌تابانیم که باعث می‌شود رزین در هر جایی که انرژی انباشته شده در رزین از یک سطح معین بیشتر شود، جامد شود. این یک روش بسیار دقیق است و می‌تواند اشیای مختلف را با وضوحی برابر با تکنیک‌های چاپ سه‌بعدی موجود تولید کند.

این تکنیک جدید را می‌توان برای ساخت اشیا با هر شکل دلخواه به کار برد. برای اثبات این موضوع، مهندسان یک شیء کوچک را تنها در ۲۰ ثانیه تولید کردند، در حالی که این کاری است که با روش‌های چاپ سه بعدی کنونی ۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

این روش چگونه کار می‌کند؟

پلاستیکِ استفاده شده در این چاپگر جدید حاوی ترکیب حساس به نور است که با نور در تعامل است تا رزین را به سرعت جامد کند. "آنتونی بونیفیس" از محققان این مطالعه می‌گوید: روش ما تنها در صورتی کار می‌کند که نور از رزین در یک خط مستقیم بدون انحراف عبور کند. تا به حال ما همیشه از رزین شفاف استفاده می‌کردیم، اما می‌خواستیم ببینیم که آیا می‌توانیم اشیاء را در رزین مات که در صنعت زیست‌پزشکی استفاده می‌شود نیز چاپ کنیم.

با این حال، این آزمایش بدون چالش نبود، چرا که نور به آرامی در رزین پخش نمی‌شود که این موضوع، تمرکز انرژی کافی برای جامد شدن ماده را دشوار می‌کند.

یک راه حل جدید

"خورخه مادرید ولف" از محققان ارشد این مطالعه گفت: ما با رزین مات، وضوح زیادی را در شیء چاپ شده از دست دادیم. بنابراین ما سعی کردیم راه حلی ارائه کنیم که به ما اجازه دهد اشیاء را بدون از دست دادن مزایای چاپگر سه‌بعدی خود، با این رزین بسازیم.

بنابراین مهندسان محاسبات کامپیوتری را برای جبران اعوجاج پرتوی نور طراحی کردند و چاپگر خود را طوری برنامه‌ریزی کردند که به طور خودکار پرتوهای نور را در حین کار اصلاح کند. این کار آنقدر مؤثر بود که مهندسان توانستند اشیاء را با رزین مات تقریباً با همان دقت و سرعت بالاتر نسبت به رزین شفاف چاپ کنند.

از این روش جدید چاپ سه بعدی می‌توان برای تولید مواد بیولوژیکی مانند شریان‌های مصنوعی و سایر قسمت‌های بدن استفاده کرد.

اکنون مهندسان در تلاش هستند تا رویکرد خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند چندین ماده را همزمان با این روش چاپ کنند و وضوح چاپگر خود را از یک دهم میلی‌متر به یک میکرومتر افزایش دهند. اگر آنها به این دو هدف متعالی دست یابند، چاپگر سه بعدی آنها ممکن است برای همیشه این صنعت را متحول کند و سرعت و کیفیت چاپ بی‌نظیری را ارائه دهد.

این مطالعه در مجله Advanced Science منتشر شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: چاپ سه‌بعدی ، رزین مات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: چاپ سه بعدی چاپگر سه بعدی چاپ سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز رهاسازی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سعید رئوفی نسب عصر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: به دنبال یک نیم فصل تقریباً خشک، شاهد بارش‌های بسیار خوبی از ابتدای امسال تاکنون به ویژه در بالادست سد دز و استان لرستان بودیم.

وی با بیان اینکه بارش‌های بهاره به شدت الگو ناپذیر هستند، افزود: با توجه به تغییرات مستمر الگوهای بارشی در این فصل، مدیریت بارش‌ها دشوار است و در حال حاضر در هر ثانیه، ۶۰۰ متر مکعب آب از سد دز رهاسازی می‌شود.

مدیرعامل سد و نیروگاه دز با اشاره به آبگیری این سد در حداکثر ارتفاع در بارش‌های اخیر، اظهار کرد: بخشی از آب به صورت مدیریت شده و بر اساس تاب‌آوری رودخانه‌های پایین دست، رهاسازی شد.

کد خبر 6096578

دیگر خبرها

  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز رهاسازی می‌شود
  • زلاتان مربی بعدی میلان را انتخاب کرد
  • سرمربی بعدی لیورپول: الان هم می‌توانید تبریک بگویید
  • گام بعدی امباپه به سوی رئال: خرید خانه کاپیتان در مادرید
  • یک گزینه جالب و غیر منتظره؛ روگر اشمیت هدف اصلی و بعدی بایرن مونیخ
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • لزوم راه‌اندازی خط راه‌آهن جدید ایران و ترکیه از طریق تبریز